Kaj vam poskušajo prikriti: tako migranti živijo v predoru v Gorici

Aktualno

Foto: YouTube

V nedeljo, na dan, ki je sicer posvečen počitku, družini in bogoslužju, se je ena izmed prostovoljk odpravila v predor pod gradom v italijanskem mestu Gorica in posnela prizor, ki odraža dejansko stanje, ki ga mnogi želijo zamolčati. Na posnetku, ki ga je objavila politična skupina Forum Gorizia, je namreč mogoče videti bivališča, ki so si jih v predoru uredili migranti.

Prostovoljci so tisti, ki migrantom pomagajo s hrano in oblačili, medtem ko se lokalne oblasti vsakršne pomoči izogibajo, saj ne želijo, da bi ti začeli množično prihajati v Gorico, kjer živi 40 tisoč prebivalcev. Seveda pa je povsem zmotno prepričanje, da je migrantov le toliko, kot jih je mogoče videti na posnetku, saj jih je precej, precej več.

Foto: epa

Letos prispelo 111.166 migrantov
Podatki Mednarodne organizacije za migracije kažejo, da je prek Sredozemlja v Italijo lani prispelo 149.175 migrantov, v letošnjem letu do 22. oktobra pa 111.166 migrantov. Dejstvo je, da so neuradne številke veliko višje, saj so migranti na poti do ciljnih držav iznajdljivi, veliko imajo tudi pomoči. Nedavna raziskava italijanskih oblasti je namreč razkrila, da je madžarsko-ameriški milijarder George Soros povezan z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom.

George Soros (Foto: Twitter)

Preiskave pod vodstvom italijanskih oblasti so razkrile, da nevladne organizacije, ki jih financira Soros, denarno podpirajo zasebne ladje, ki tihotapijo več deset tisoč nezakonitih migrantov iz Severne Afrike v EU preko južnega dela Italije. Trgovanje z belim blagom je domnevno povezano s tihotapskimi mrežami Islamske države.

Foto: epa

Slovenska vlada vztraja pri svojem
Poslanec največje opozicijske stranke mag. Branko Grims je julija letos kot predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb opozoril, da je – čeprav se je v Sloveniji okrepil občutek, da je vse zelo v redu – dejstvo, da se je dotok migrantov v Evropo povečal na raven, kot je bila takrat, ko je bila odprta migrantska balkanska pot. “Prek morja v Italijo dnevno pride po več tisoč migrantov, celo tja do 10 tisoč, velik del tega zdaj pride v pristanišča mimo nadzornih točk, povsem nezakonito in nenadzorovano, in to predvsem zaradi nevladnih organizacij, ki, po domače rečeno, delujejo pri mednarodnem “švercu” ljudi, kar s humanitarnostjo nima prav nobene zveze in ogroža varnost in blaginjo celotne Evrope,” je dejal.

Foto: STA

Vlada Mira Cerarja meni, da je nadzor neutemeljen
Pred slabima dvema tednoma so podaljšanje nadzora na svojih mejah napovedale Nemčija, Danska in Francija, pri tem ne zaostaja niti Avstrija. Uradni Dunaj je Bruselj že obvestil o podaljšanju nadzora še za šest mesecev, Slovenija pa vztraja, da je notranji nadzor neutemeljen in zahteva njegovo odpravo. Kdo bi razumel trmoglavljenje vlade Mira Cerarja, ki si še naprej meče pesek v oči?

Nina Žoher

vir: http://nova24tv.si/svet/video-poglejte-kaj-vam-poskusajo-prikriti-tako-migranti-zivijo-v-predoru-v-gorici/