Spoštovani člani Mestnega odbora Slovenske demokratske stranke Velenje!

Aktualno

Najprej upam, da ste vsi zdravi, in da nam pandemija še ni prišla do živega. Pomembno je, da se vsi zavedamo, da gre tokrat zares in vas ob tej priložnosti želim še posebej spodbuditi, da jemljimo situacijo z vso resnostjo in odgovornostjo. Premislimo, če je pot, ki jo želimo opraviti, zares nujno potrebna in za krajši čas opustimo vse dejavnosti, ki niso zares nujno potrebne. 

Vlada je v času od prve korona krize marca letos sprejela ogromno ukrepov v dobro državljanov. Mnogi so takšni, kot jih ni sprejela nobena druga vlada na svetu. Če jih naštejem le nekaj:

  • Krizni dodatek za upokojence
  • Krizni dodatek za kmete
  • Krizni dodatek za študente
  • Turistični boni za pomoč zaposlenim v turizmu
  • Povprečnina za samozaposlene, ki so zaradi korone ostali brez dela
  • 80% plačo tistim v rednem delovnem razmerju, ki zaradi korone nimajo dela
  • Pocenili elektriko za 20%
  • Pocenili bencin
  • 2. otrok v vrtcu brezplačno

Veliko prahu je dvignilo zaprtje šol ter omejitev druženja nad šest ljudi in prepoved gibanja ponoči, od 21. do 6. ure. Omejitev se nanaša na vse prireditve, kajti na teh se virus hitro in nenadzorovano širi. Seveda ne gre za policijsko uro, kot radi komentirajo, temveč za to, da ravno na zabavah virus najbolj širimo – masko snamemo, ko v družbi nekaj popijemo, jemo ali kadimo, in postanemo manj pazljivi.  

V teh časih zagotovo ni nikomur lahko, pogrešamo svojo staro rutino, bližnje, prijatelje … Toda tudi  korona kriza ne bo trajala večno. Bolj kot bomo disciplinirani, prej jo bomo ukrotili. Vem, da zmoremo in vem, da nam bo skupaj uspelo.  

Iskrena hvala vsem, ki delate v izrednih razmerah in skrbite, da se vsi počutimo bolje. Hvala vsem, ki se trudite, da virus čim bolj omejimo. In iskrena zahvala vsem, ki delate v bolnišnicah, zdravstvenem domu, vsem policajem, gasilcem, poštarjem, prodajalcem, kmetom, prostovoljcem … 

Kot pravi naš predsednik, gospod Janez Janša:

In spet bo prišel čas sonca in svobode, ko bodo virus in zaščitne maske le še oddaljen spomin. Spet bodo nogometne tekme, kina in gledališča, potovanja in dopusti. Vse, čemur se moramo začasno odreči, bo še vedno tu.

Zato vsem želim: ostanite zdravi in ljubeznivo pazite drug na drugega.

mag. Alenka Gortan, predsednica Mestnega odbora SDS Velenje