Suzana Kavaš kandidatka za županjo Velenja

Aktualno

Zakaj kandidram?

Velenje je mesto s sanjami, mesto priložnosti. Vsi opažamo, da je Velenje po videzu in funkcionalnosti napredovalo. Vendar je to bolj zunanja podoba, saj kakovosti življenja in občutka napredka za vse občanke in za vse občane ni čutiti. Sama skupnost že vrsto let deluje zgolj na eksistenčni ravni. Za kakovost življenja in bivanja je potrebno mnogo več – sama skrb za eksistenčni razvoj, tesnoba in strahovi nas utrujajo in tako iz nas ustvarja nejevoljnost. K temu prispevata predvsem aroganca aktualnega župana Bojana Kontiča in klientelistično kadrovanje SD v Velenju. Tudi skrb za podeželske krajevne skupnosti je porinjena na rob.

Takšno ravnanje je Velenje uvrstila na tretje mesto po zadolženosti. Po podatkih Ministrstva za finance (julij 2018) je Velenje tretje na lestvici po zadolženosti. In sicer je Velenje imelo leta 2017 19,2 milijona evrov dolga, dobrih 200.000 evrov so jih imele še pravne osebe javnega sektorja na ravni občin. Vsak Velenjčan pa je tako zadolžen za 590 evrov.

Vizija
Potrebno je ustvariti takšno Velenje, v katerem bo kakovostno bivati, ustvariti takšno okolje, ki bo spodbudno, inovativno, kreativno, takšno, ki bo ustvarjalo pogoje, da si bomo želeli bivati tukaj.

V Velenju obstaja mnogo posameznikov, ki so zaradi prepletenosti večletne prevlade SD v Velenju primorani iskati svoje priložnosti izven območja Velenja. Verjamemo, da smo zmožni ustvarjati pogoje za boljši danes in jutri (priložnosti za to je v hitro razvijajoči se državi več kot dovolj, le prepoznati jih moramo in jih za lastni razvoj tudi izkoristiti).