To so rezultati volitev na 11. Kongresu SDS

Aktualno, Dogodki

Z veliko večino je bil za predsednika ponovno izvoljen Janez Janša, delegati pa so izvolili tudi 18-članski Izvršilni odbor in 7-članski Nadzorni odbor. Čestitamo!

Janez Janša se je v govoru po izvolitvi za predsednika SDS najprej zahvalil članom dosedanjega Izvršilnega in Nadzornega odbora ter vsem ostalim, ki so jim funkcije na kongresu prenehale. “Mandat je bil težak, poln izzivov, morda celo najtežji doslej. SDS so namenili nič manj kot uničenje ali pa vsaj potisk na samo obrobje slovenskega političnega protosra. A smo, ste, zdržali!” je poudaril. Ob tem se je zahvalil tistim, ki so nosili težo odločitev vodenja stranke, v tistih mesecih, ko je bil v krivičnem zaporu, posebej Zvonetu Černaču: “Zvone, hvala ti!” in vsem, ki so verjeli v to, za kar so praktično vsi govorili, da je nemogoče.

V nadaljevanju se je zahvalil vsem sodelujočim za pripravo in izvedbo 11. Kongresa SDS, sodelavcem iz Glavnega tajništva, kolegom iz Mestnega odbora SDS Maribor, podmladku SDS Maribor, prostovoljcem iz četrtnega odbora Limbuš, mladincem iz Krškega in vsem ostalim. Posebno zahvalo je namenil g. Francu Podlesku iz Zavoda Antona Martina Slomška, in g. Ivanu Štuhcu ter vsem duhovnikom, ki so zjutraj somaševali pri sv. maši za naše pokojne.

Predsednik SDS je čestital vsem novoizvoljenim članom Izvršilnega in Nadzornega odbora SDS. Kandidatov je bilo veliko, izbira pa po njegovih besedah zelo kvalitetna. Izvoljenim je bilo izkazano veliko zaupanje.

Ponovil je, da je magična številka v formuli slovenskega uspeha in uspeha SDS številka 1, “vendar pa to rodi sadove v naslednji fazi šele takrat, ko se posamezniki združimo in skupaj delamo za skupno dobro.” Ocenil je, da vsebina nagovorov tujih gostov kaže tudi na to, da zaupanje, ki ga uživa SDS, ni omejeno zgolj na naše državne meje.

Poudaril je, da je sporočilo kongresa, ki se odraža v z veliko enotnostjo sprejetih resolucijah, jasno: “Vemo, kaj smo, in vemo, kaj hočemo. Vemo, kje smo trenutno, z vsemi slabostmi in prednostmi, in vemo, kam gremo. Imamo program in ekipo, da popišemo naslednjo stran s slovensko in evropsko pisavo, da zavarujemo slovensko domovino in ustvarimo blaginjo za vse, brez delitve na prvo in drugorazredne. Danes smo s temi vsebinskimi poudarki dokazali, da je SDS odgovor na strateška vprašanja, ki so pred Slovenijo. Slovenija gre naprej, bistra kot burja, močna kot val”.

IZVOLJENI V IZVRŠILNI ODBOR SDS

Aleš Hojs

mag. Marko Pogačnik

dr. Vinko Gorenak

France Cukjati

dr. Andreja Valič Zver

Mojca Škrinjar

Jožica Gomboši

Danijel Vrbnjak, mag.

Milan Čadež

mag. Maja Kocjan

mag. Borut Dolanc

Robert Kolarič

Branko Bračko

dr. Božo Predalič

Franc Jager

Žarko Furman

Dragica Sternad Pražnikar

mag. Zvonko Zinrajh

IZVOLJENI V NADZORNI ODBOR SDS

Janez Ferencek

mag. Tomaž Deželak

Nuša Ferenčič

Maja Bašelj, mag.

dr. Zvone Čadež

Vančo Tegov

mag. Renata Hafner

KongresSDS2017

vir: sds.si