Vabljeni na 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume

Aktualno, Dogodki

Vljudno vabljeni na tradicionalno srečanje občinskih in mestnih odborov SDS, ki bo letos potekalo v soboto, 20. julija, s pričetkom ob 11. uri. Srečali se bomo pri letališču v Bovcu.

Srečanje je hkrati tudi uvod v Poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrik Tume, ki bo letos že 24. po vrsti.

V nedeljo se bo dan pričel z skalaško sveto mašo, sledilo bo druženje s članicami Ženskega odbora in nato še ogledom razstave Sosedova zgodba v Kobariškem muzeju. V prvem tednu tabora se bomo povzpeli na Rombon (2208 m) po sledeh soške fronte. Odpravili se bomo tudi po priljubljeni krožni sprehajalni poti v bližnji okolici Bovca mimo Plužen, pa na rafting in se vzpeli do Koče na Doliču (2151 m).

V soboto, 27. julija, bo sledil vzpon na Triglav (2864 m).

V drugem tednu našega druženja se bomo povzpeli na odmaknjeno lepotico Zahodnih Julijcev Strmo peč (2379 m), se veliko kopali v naravnem kopališču Nadiže ter si ogledali informacijsko središče Triglavskega narodnega parka Dom Trenta. Tradicionalna gorniška tura do križa na Škrlatici (2740 m) bo letos v četrtek, 1. avgusta. Dan kasneje bo sledil še simpozij raziskovalcev etnogeneze Korenine slovenstva. Tabor bomo zaključili s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juge.