Ženski odbor SDS SAŠA regije na obisku v parlamentu

Aktualno, Dogodki

Za članice Ženskega odbora SDS SAŠA regije je bil včeraj poseben dan – obiskale smo parlament in Muzej VSO. Pred parlamentom nas je najprej pričakala predsednica Sveta Ženskega odbora, Ksenija Sever, in nam zaželela prisrčno dobrodošlico v Ljubljani.

Nato nas je prijazno sprejela gostiteljica, predsednica ŽO SDS Nada Brinovsek, priložnost pa smo imele poklepetati tudi z Jelko Godec, Suzano Lep Šimenko, Ljubom Žnidarjem in Žanom Mahničem. In – pozdravit nas je prišel tudi predsednik SDS, Janez Janša, kar je našemu dogodku dalo prav poseben pečat.

Nato pa smo izkoristile obisk v Ljubljani še za ogled muzeja VSO. Ste že bili v muzeju VSO? Če še niste, potem si vzemite čas in si oglejte dokumentacijo o tem, kako je nastajala naša Slovenija. Za odlično in srčno vodenje se zahvaljujem Simoni Pavlič – dogodki v času ob osamosvojitvi in po njej so nam vsem v spominu, med članicami pa se je ob procesu JBTZ razvil živahen pogovor, kajti med nami je bila gospa Breda, sestra enega od tvorcev slovenske pomladi, Ivana Borštnerja, ki je iz prve roke povedala, kako je družina doživljala bratovo aretacijo; Naša druga članica pa je razložila, kako je bilo, ko so pri njih doma skrivali skladišče orožja, zaplenjenega jugoslovanski vojski. Simona Pavlič, kot bi rekel naš domovinski pesnik Tone Kuntner: presrčno zahvaljena!

Na poti domov smo se seveda še ustavile in poklepetale ter naredile načrte za nove projekte.

Zapisala Alenka Gortan