Županja Črnomlja želi preprečiti referendum

Aktualno, Dogodki

V Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini so se odzvali na izjavo županje Črnomlja Mojce Čemas Stjepanovič, na podlagi katere upravičeno domnevajo, da namerava v nadaljnjih postopkih spet storiti vse, da se referendum prepreči in izigra volja sodišča.

V civilni iniciativi, ki jo vodi Maja Kocjan, opozarjajo, da je Upravno sodišče RS odločilo, da se morajo postopki za referendum nadaljevati in da je županja delovala nezakonito. Zapisalo je tudi, da Občina Črnomelj pobude za referendum ni zavrnila kot neutemeljene, temveč kot nedopustno.

“Naslednji koraki so na strani županje, na podlagi njene včerajšnje izjave pa lahko upravičeno domnevamo, da namerava v nadaljnjih postopkih spet storiti vse, da se referendum prepreči,” menijo v iniciativi in dodajajo, da gre pri občinskem referendumu predvsem za ljudsko voljo, ki predstavlja temeljno pravico vseh občanov in občank.

“V kolikor bi se ta volja ljudstva želela upoštevati, bi se referendum nemudoma dopustil, in ne namerno preprečeval po vsem možnih poteh. Nad tem smo v CI ogorčeni in menimo, da mora županja za svoja nezakonita dejanja prevzeti odgovornost ter upoštevati voljo vseh udeležencev protesta, podpisnikov peticije in podpisnikov pod pobudo za referendum,” so zapisali.

“Zanimivo je tudi, da je županjo zastopal odvetnik Tilen Hrastnik, ki je hkrati tudi zastopnik za begunce in migrante. Tukaj se v CI sprašujemo, koga županja dejansko ščiti. So to begunci in ilegalni migranti ali občani, ki so svojo voljo izrazili na protestu, v peticiji in v pobudi za referendum,”

Dodaj odgovor